הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - ירקות שורש ועדשים
20/10/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
4 מנות כ 120 קלוריות למנה
צבעוני, בריא וטעים (אפשר לאכול קר או חם)
ירקות שורש ועדשים

חומרים:

1 כוס עדשים שחורות
3 בצלים קטנים (אפשר לגוון לבנים וסגולים) חתוכים לפסים צרים וקצרים
2 גזרים גדולים ועסיסיים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
½ 1 כוסות כרוב לבן חתוך דק
½ 1 כוסות כרוב סגול חתוך דק
1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות קטנות
½ כוס פטרוזיליה טריה וקצוצה
½ 1 כוסות יין לב יבש
1 כפית הל
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים השחורות במי מלח, עד שיתרככו ומסננים.
קולפים וחותכים את הירקות
מאדים את חתיכות הבצל במחבט ללא שמן, אלא בחצי כוס יין לבן יבש
מוסיפים לבצל את העדשים ומערבבים למספר דקות.
מוסיפים את שאר הירקות (למעט הפטרוזיליה שמוסיפים בסוף) ואת היין הנותר
מערבבים למשך כ 10 דקות.
מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את הפטרוזיליה הטריה מעל

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il