הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - הלביבות האפויות של פנינה (או לביבות פראסה אפויות)
10/10/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
10 לביבות כ 70 קלוריות ללביבה
הלביבות האפויות של פנינה (או לביבות פראסה אפויות)

רכיבים:

3 פראסה (כרשה) קצוצים – רק החלק הלבן
1תפוח אדמה גדול
1 בצל קטן
¾ כוס קמח כוסמין או קמח אורז
כפית שטוחה מלח
¼ כפית פלפל לבן
¼ כפית כורכום
¼ כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את החלק הלבן של הפראסה במעבד מזון ומבשלים למשך 15 במים רותחים, מעבירים למסננת
    וסוחטים את המים כמה שאפשר. משאירים במסננת עוד כחצי שעה לטפטוף המים הנותרים.
2. מבשלים את תפוח האדמה עם הקליפה וכשהוא רך – מוציאים מהמים, מקלפים ומועכים לפירה
3. קוצצים את הבצל ומטגנים ללא שמן עד שמצהיב.
4. מערבבים את כל הרכיבים יחד: פראסה, פירה תפ"א, בצל מטוגן, קמח ותבלינים.
5. יוצרים 10-12 קציצות/לביבות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
6. אופים למשך כ 20 דקות בתנות מחומם מראש ל 180מעלות.

בתאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il