הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פילה בקר צלוי ואפוי ברוזמרין על מצע שעועית מאודה
06/10/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
2 מנות , כל מנה 270 קלוריות עשירה בברזל ו B12
מתכון השבוע לארוחה המפסקת ארוחה קלה וקטנה יחסית אך עשירה בויטמינים ומינרלים, חלבונים וחומצות שומן לקראת הצום
פילה בקר צלוי ואפוי ברוזמרין על מצע שעועית מאודה

חומרים

2 נתחי סטייק דקים, במשקל 100 גרם כל אחד 
ספריי (תרסיס) שמן זית
גבעולי רוזמרין וטימין טריים

300 גר' שעועית ירוקה

אופן ההכנה

מחממים מחבת פסים לסטייקים, אם אין מחבת סטיקים – מרססים מחבת (רצוי ברזל כבדה) בתרסיס שמן זית
(על השמן להיות מאוד חם – טמפרטורת רתיחה)
צולים את שתי פרוסות הפילה כמה דקות בודדות מכל צד
עוטפים את הפילה הצלוי בנייר כסף עם גבעולי רוזמרין -
מכניסים לתנור אשר חומם מראש ל 160 מעלות למשך 10 דקות

שעועית מאודה
מאדים שעועית בסיר למשך כ 10 דקות
מוסיפים מלח אפור/מלח אטלנטי או מלח ירקות
מסננים ומסדרים על צלחת גדולה – במרכז הצלחת

הרכבת המנה
מוציאים את חתיכות הפילה האפויות מנייר האלומיניום
מניחים על צלחת שבמרכזה סידרנו את השעועית הירוקה המאודה
על הבשר מניחים גבעול טימין
ומגישים חם 

* טוב במיוחד לשלב עם סלט תרד או סלט ירקות קצוץ דק ולפני כן מרק ירקות או מרק עוף מסורתי.
בתאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il