הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מאפין מגזר ואורז חום
20/09/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
20 יחידות , כ 110 קלוריות בכל יחידה
מתכון קל להכנה דל קלוריות ומשביע מאוד.
מאפין מגזר ואורז חום

רכיבים:

1 כוס אורז חום מבושל
¾ כוס קמח מלא (או קמח אורז ללא גלוטן לאפייה ללא גלוטן)
¾ כוס קמח שיבולת שועל
½ כוס קמח כוסמין (או קמח טף – לאפייה ללא גלוטן)
1/3 כוס קוקוס טחון
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות אבקת קינמון
½ כפית מלח
1 כוס גזר מגורד בפומפיה דקה
1/2 כוס יוגורט וניל (לטבעונים חצי כוס מעדן אלפרו וניל)
2 ביצים גדולות (לטבעונים 3 כפות רסק תפוחים וכף חלב קוקוס)
1/3 כוס סירופ אגבה
¼ כוס רסק תפוחים לא ממותק
2 כפות שמן קוקוס
1 כפית ונילין (תמצית וניל באיכות גבוהה)
תרסיס שמן (לא חובה אם משתמשים בתבנית מאפינס מסיליקון)

אופן ההכנה:

יש להפעיל את התנור ל 180 מעלות צלזיוס
יש לערבב יחד את כל סוגי הקמח, קוקוס, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון ומלח – עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת יש לערבב גזר, מעדן וניל, ביצים (או רסק תפוחים וחלב קוקוס), סירופ אגבה, רסק תפוחים, שמן קוקוס ותמצית וניל – עד לקבלת תערובת אחידה.
בשלב זה יש לאחד את שתי התערובות, להוסיף בעדינות ובקיפול עדין את האורז המבושל.
מרססים את תבנית המאפינס או תבניות המאפינס החד פעמיות (אם משתמשים בתבנית סיליקון אין צורך בריסוס) וממלאים את תבניות המאפינס בתערובת שהתקבלה עם האורז (ממלאים כ 2/3 מהתבנית). אופים ב 180 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות או עד לסיום האפייה (בודקים בעזרת קיסם. אם הקיסם אשר דוקרים איתו את המאפין באמצע, יוצא יבש – המאפין מוכן). מצננים על רשת למשך כ 10 דקות ומוציאים מהתבניות. אם השתמשתם בתבניות חד פעמיות קישוטיות להגשה, אין צורך להוציא מהתבנית.

בתיאבון

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il