הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מאפינס גוג'י וחמוציות
23/08/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
142 קלוריות למנה 12 מאפינס
"חטיף" או קינוח טעים ובריא גם לילדים לבית הספר. מתכון טעים, בריא, טבעוני (ללא גלוטן)
מאפינס גוג'י וחמוציות

חומרים:

¾ כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
¾ כוס קמח קינואה או קמח טף או קמח אורז
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית פלפל אנגלי (allspice)
½ כפית מלח
½ 1 כוסות רסק תפוחים ללא סוכר
1 כף סירופ אגבה או סילן
1 כף זרעי צ'יה
3 כפות מים
½ כוס שמן זית כתית מעולה עדין
¼ כוס ג'וג'י
3 כפות חמוציות

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש תנור על 180 מעלות
2. משמנים בשמן זית או תרסיס שמן את תבנית המאפינס (תבנית סיליקון אין צורך לשמן)
3. מקמחים קלות את התבנית (תבנית של 12 מאפינס) בקמח שיבולת שועל ללא גלטן, מנערים את 
    התבנית להוצאת הקמח העודף (נוצרת שכבה עדינה מאוד ודקה של קמח שיבולת שועל ללא גלוטן 
   על דפנות שקעי המאפיס).
4. מוסיפים לתערובת הקמחים אבקת אפיה וסודה לשתיה, חמוציות וגוג'י
5. מערבבים כף זרעי צ'יה עם 3 כפות מים ומשרים 10-15 דקות לקבלת מרקם ג'ל
6. מערבבים את רסק התפוחים עם הסירופ שמן הזית ותערובת הצ'יה
7. מערבבים את תערובת הקמחים והפירות עם תערובת רסק התפוחים והצ'יה
8. מערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה
9. ממלאים את השקעים המשומנים ומקומחים מראש בתערובת, בעזרת כף
10. אופים ב 180 מעלות צלזיוס למשך 30-35 דקות או עד שהמאפינס משתחררים מהתבנית
11. מצננים על רשת, בטמפרטורת חדר במשך 10-15 דקות

לבריאות ובתיאבון!


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il