הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידת קישואים מרעננת ודלת קלוריות
02/08/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
8 מנות גדולות ומשביעות 110 קלוריות לכל מנה
מתכון קל וטעים שגם ילדים אוהבים
פשטידת קישואים מרעננת ודלת קלוריות

אחד האתגרים שלנו כשאנחנו מנסים להכין בבית אוכל דיאטטי עבורנו ובריא לכל המשפחה, הוא התנגדות הילדים למאכלים "בריאים מידיי", או לא "יפים" מספיק ופחות אטרקטיבים לילדים. פשטידה זו הפכה אצלנו בבית למאכל חביב על כולם כולל הילדים, קר או חם – כשניתן לקשט חיוך עם גמבה או עגבניה, עיניים מחצאי זיתים או זוג אוכמניות ושיער מפלפל ירוק או ירק אחר וצבעוני. קישוט המנה הופך כמעט כל מנה לנגישה יותר לילדים. הטעם כבר ידבר בעד עצמו וימנע התנגדויות נוספות (מקווה שגם אצלכם)

החומרים:

10 קישואים בינוניים, או 8 גדולים, מגורדים ללא הנוזלים
1 בצל  קצוץ (אפשר כרשה במקום בצל אם לא אוהבים בצל)
3  ביצים בינוניות
2  כפות קמח תופח (אפשר קמח תפוחי אדמה + אבקת אפייה או סודה לשתייה)
2  כפות פירורי לחם מתובלים (אפשר ללא גלוטן)
2  כפות אבקת מרק בטעם עוף או בטעם בצל
1.5 כפות מיונז או כף טחינה גולמית
מעט מלח, אבקת שום, פלפל אנגלי וכורכום – לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד, אפשר במערבל מזון, אופים בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה
בודקים, כמו בעוגה, עם קיסם, אם הפשטידה אפוייה גם במרכז – מכבים את התנור. משאירים עוד 10 דקות בתנור מכובה ומגישים.
ניתן להגיש חם או קר
בתיאבון!


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il