הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - תפוחי עץ אפויים עם לימון וקינמון
30/09/2019, מאת מיכל אור רודיך תזונאית
4 מנות, בכל מנה כ 80 קלוריות
קינוח טעים ודל קלוריות, אפשר לאכול גם בין הארוחות כמנת ביניים
תפוחי עץ אפויים עם לימון וקינמון

החומרים:

4 תפוחי עץ בינוניים ירוקים
1 כפית קינמון טחון (או 4 חצאי מקלות קינמון)
2  כף מים
1 כפית אבקת סטיבייה
¼ כפית ציפורן (לא חובה למי שלא אוהב)
2 כפיות מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 160 מעלות צלזיוס.
מוציאים את ליבת התפוחים כך שנשארת מעין תעלה במרכז התפוח.
מערבבים קינמון (אם משתמשים באבקה), ציפורן, סטיבייה ומים.
(אם משתמשים במקל קינמון במקום אבקה  - מערבבים את החומרים ללא הקינמון ואת מקל הקינמון מעמידים במרכז כל תפוח)
מזליפים את התערובת באופן שווה במרכז כל תפוח.
מכניסים את התפוחים לתנור שחומם מראש למשך כשעה או עד שהתפוחים רכים ומוכנים.
מוציאים את התפוחים מהתנור ומזליפים כחצי כפית מיץ לימון על כל תפוח, מצננים מעט ומגישים.
* הוספת הלימון אחרי האפייה מחזירה מעט מהויטמין C שהולך לאיבוד באפייה. סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים נוספים לא ילכו לאיבוד עפ"ר בטמפרטורת אפייה נמוכה  והתפוחים ישמרו על ערכם התזונתי.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il