הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרנג עם פירות .
25/09/2007, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
12 מנות, כל מנה = 11/2מנת פרי שווה כ - 90 קלוריות.
מרנג עם פירות .

המוצרים:

                                               

4 חלבונים בטמפרטורת החדר                            

3/4 כוס אבקת כמו סוכר                                           

1/2 כפית אבקת קרם טרטר או מעט מלח.

                                                                                                                        

לקרם:   

                                                           

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף קורנפלור

1  כף ליקר בטעם תפוזים

1 תמצית וניל

 

למילוי:

 

1 ק"ג פירות  טריים חתוכים: תותים, ענבים, נקטרינות,

 

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר טורפים את החלבונים עם קרם טרטר, עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את אבקת כמו סוכר בכמה פעמים, מקציפים עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. טורפים פנימה את הווניל.
  • מרפדים בנייר אפיה תבנית אפייה גדולה או 2 רגילות. בעזרת 2 כפות מעבירים את הקצף לתבנית, כ – 12 "גבהות". בעזרת כף יוצרים בור במרכז כל מרנג.
  • אופים שעה וחצי בחום נמוך, 120 מעלות , עד שהמרנגים יציבים ומעט זהובים. מכבים את התנור ומשאירים את התבניות שעה נוספת בתנור.
  • בסיר קטן מביאים לרתיחה על אש בינונית 3/4 כוס מיץ תפוזים. בקערית קטנה מערבבים את המיץ הנותר עם הקורנפלור, מוספים את הליקר.
  • לפני ההגשה ממלאים את המרנגים  בפירות טריים ומזלפים מעל את קרם התפוזים. מגישים מיד
  • אם מכינים את המרנג מראש, מעבירים אותם לכלי שנסגר היטב, הם נשמרים זמן ממושך.
שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il