הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - חצילים מאודים נוסח המזרח הרחוק
19/04/2007, מאת סמדר מנור
חצילים מאודים נוסח המזרח הרחוק

מוצרים:

 

2 חצילים בינוניים –רצוי קלופים, מאודים בכלי אידוי

למשרה:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות חומץ – רצוי חומץ אורז

4  שיני שום קצוצות

בצל ירוק אחד חתוך

2 כפיות תחליף סוכר

1 כפית שמן שומשום

1  כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

3 כפות יין לבן יבש

מלח, פלפל.

 

אופן ההכנה.

 

מערבבים בקערה או צנצנת עם מכסה את חומרי הרוטב.

את החצילים הקלופים מאדים בכלי אידוי 20 דקות עד להתרככותם. פורסים את החציל לאורכו לשנים ואחר כך חותכי  שוב לאורכו –לרצועות בעובי 1-11/2 ס"מ. מעבירים את כל הרצועות לצלחת הגשה שטוחה - מסודרים בצורת קרני שמש – ומפזרים בכף את הרוטב בצורה שווה על רצועות החציל, מפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ומטפטפים מעל את כפית שמן השומשום, ממתינים מספר  דקות – עד שהחציל יספוג את הרוטב.   

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il