הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - תפוח אדמה
05/05/2015, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית
ל"ג בעומר הוא ללא ספק חג המדורות ותפוחי האדמה
אז הנה כמה סיבות למה כדאי כל כך לאכול אותו
תפוח אדמה

תפוח אדמה הוא ללא ספק המאכל האולטימטיבי בל”ג בעומר אבל הנה כמה דברים שאולי לא ידעתם עליו:

בתפוח אדמה בינוני 70 קלוריות
תפוח האדמה עשיר בברזל, מגנזיום, וסיבים תזונתיים.
בתפוח אדמה כמויות גדולות של וויטמין C וויטמין B6
אכילת תפוח אדמה יכולה לסייע במניעת אנמיה, חיונית לחילוף החומרים, תורמת לחוזק העצם, מונעת לחץ דם גבוה, מחלות לב ועוד.
מומלץ לאכול תפוח אדמה עם הקליפה, מכיוון שהויטמינים הנמצאים בתפוחי האדמה מרוכזים מתחת לקליפה.
תפוח אדמה עשיר באשלגן המסייע במניעת הידלדלות העצם, מחלות לב ולחץ דם.
תפו”א ידוע כתרופת סבתא כמסייע בהפגת כאב ראש.
מומלץ לאפות תפוחי אדמה בתנור על מנת לשמור על הויטמינים שבהם.
אכילה מוגזמת של תפוחי אדמה מגדילה את הסיכון ללקות בסוכרת מסוג 2.
יש לאחסן את תפוחי האדמה במקום קריר, חשוך וקצת מאוורר .
בצל ותפוח אדמה לא מסתדרים טוב ביחד, משום שהבצל מאיץ את ההתיישנות של תפוח האדמה וגורם לו להירקב מהר מהרגיל. אז כן ביחד בתבשילים אך לא ביחד באחסון.
לא מומלץ לשמור תפוח אדמה במקרר, מכיוון שהעמילן  שבו מתפרק בקור והופך לסוכר.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il