הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - אפרסמון
20/01/2015, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית
כל הסיבות למה כדאי לנו לאכול את פרי החורף הכי טעים שיש
הוא כתום, עשיר בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ושומר על המערכת החיסונית שלנו.
אפרסמון

האפרסמון נולד באזור סין והוא אחד מסמלי ראש השנה שלה. ביפן הוא נחשב לפרי הלאומי.
פרי אחד בגודל בינוני מכיל כ- 90 קלוריות והוא דל בשומן. הוא מספק את הצורך באנרגיה ובמתיקות באופן טבעי ומהנה, תוך שהוא מספק שפע רכיבים בריאותיים נוספים.

האפרסמון הוא אחד הפירות העשירים ביותר בקרוטנואידים – פיגמנטים מגנים התורמים להפחתת הסיכון לסרטן. הוא מהווה מקור לבטא-קרוטן ומכיל גם רכיבים נוספים התורמים להפחתת הסיכון לסרטן, כגון ויטמין C וויטמין E, לצד כמות גבוהה של סיבים תזונתיים.
האפרסמון הוא אחד הפירות העשירים בוויטמין A, החיוני לראייה תקינה, ובפרט לראיית לילה, לתפקוד מערכת החיסון, לשלמות תאי העור, להתפתחות איברים בעובר ולגדילה תקינה.

האפרסמון מהווה מקור לנוגדי חמצון אשר תורמים להפחתה משמעותית ברמות השומנים בדם.
האפרסמון מכיל שורה של רכיבים נוספים התורמים לבריאות הלב וכלי הדם: נוגדי החמצון ויטמין C, וויטמין E, ויטמין 6B, נוגדי חמצון ונוגדי דלקת, סיבים תזונתיים ועוד.
באפרסמון גם תכולת נתרן אפסית ותכולת אשלגן גבוהה- שילוב חשוב למניעת יתר לחץ דם.

האפרסמון הוא אחד הפירות העשירים ביותר בסיבים תזונתיים. אפרסמון בינוני יספק כ-16% ממנת הסיבים התזונתיים היומית המומלצת. הוא מכיל סיבים תזונתיים בלתי מסיסים התורמים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, למניעת עצירות ולמניעת תהליכים סרטניים במעי וסיבים תזונתיים מסיסים התורמים לתחושת שובע, לוויסות רמות הגלוקוז בדם ולהפחתת רמות הכולסטרול בדם.

האפרסמון מהווה מקור לקרוטנואידים נוגדי חמצון התורמים להגנה על העין מפני נזקים ואשר יכולים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות עיניים כמו ניוון וקטראקט.
מגוון האפשרויות הקולינריות שבו הוא אינסופי, החל מאכילתו כפרי טבעי וטרי, כפרי מיובש, בשייקים ומיצים כגון לאסי יוגורט ואפרסמונים (ראו מתכון בהמשך), סלטים כגון סלט אפרסמונים עם חיטת כוסמין ועד שימושו במנות שונות ומגוונות כגון כדורי בשר בתפוזים ואפרסמונים, עוף באפרסמונים וחלב קוקוס, סלט אפרסמון וכוסברה ועוד.
ועוד ארבעה  דברים שלא ידעתם עליו:
ניתן להקפיא את הפרי בשלמותו – לא יקרה לו כלום בהקפאה.
משתמשים במחית האפרסמון בתעשיית גבינות השמנת.
הטאנין המופק מפרי אפרסמון בוסר משמש כתוספת להכנת הסאקי - היין היפני.
לבשר האפרסמון תכונות ממצקות והוא משמש בתעשיית הקוסמטיקה העוסקת בחידוש העור.



שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2021 Diets.co.il