הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - קציצות סלק ושיבולת שועל
04/11/2014, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית
10 קציצות, כ- 90 קלוריות בקציצה.
קציצות נפלאות וטעימות, קלות להכנה ודלות בקלוריות ושומן. הולכות נהדר עם רוטב יוגורט.
קציצות סלק ושיבולת שועל

החומרים:

1.5 כוסות שיבולת שועל- קוואקר
1.5 כוסות סלק מבושל ומגורר- בערך 3 סלקים
1 בצל קטן
2 ביצים
2-3 כפות כוסברה/בזיליקום/פטזיליה- קצוצים
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתוש
1 לימון
2 כפיות מלח
 
אופן ההכנה:

מבשלים את הסלקים, מקלפים ומגררים גס.
מוסיפים לסלק לימון, כפית 1 של מלח ומערבבים.
מערבבים את שיבולת השועל עם כפית נוספת של מלח וביצים
מגררים בפומפיה את הבצל ומוסיפים לשיבולת השועל ביחד עם הכוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום, השמן והשום.
מוסיפים את הסלק לתערובת
העיסה צריכה להיות יציבה- אם יצא נוזלי מדי אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל. אם יבש מדי, קצת מיץ מהסלק שנשאר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
אופים בין 15 ל-20 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il