הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט עדשים, תמרים וגבינת פטה
05/10/2014, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית
סלט עשיר, המשלב טעמים. 6 מנות, כ 150 קלוריות במנה.
איך אפשר להעביר את חג הסוכות בלי מתכון אחד לפחות המשלב תמרים?
סלט עדשים, תמרים וגבינת פטה

החומרים:

500 גרם עדשים ירוקות שטופות ומסוננות היטב
10 תמרים מיובשים מגולענים וחתוכים לרבעים
150 גרם גבינת פטה 5% מפוררת גס
4 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים

לרוטב:
2 כפות סילאן טבעי
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ טבעי
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
ממלאים עדשים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30-20 דקות, עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מעבירים למסננת, שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
מעבירים לקערה, מוסיפים תמרים, גבינת פטה ובצל ירוק.
מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
אוכלים בתיאבון!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il