הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - ירקות שורש בתנור
08/07/2014, מאת אפרת מאלס מאמנת כושר אישית
2 מנות, כ 180 קלוריות במנה. ניתן לכפיל ולהגדיל כמויות או לבחור בירקות גדולים
מנה קלילה, טעימה ודלת קלוריות. יכולה לשמש כתוספת או כמנה בפני עצמה.
ירקות שורש בתנור

החומרים:

דלורית קטנה
גזר קטן
חציל קטן
סלק קטן
קישוא קטן
לרוטב:
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
כפית סוכר חום
מלח גס


אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות
חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומניחים בקערה. אין צורך לקלף את הדלורית ואת הסלק, רק לשטוף אותם טוב לפני שחותכים.
בקערה מערבבים את החומץ בלסמי, שמן הזית והסוכר החום ושופכים מעל הירקות. מערבבים טוב טוב על מנת שהרוטב יגיע אל כל הירקות
מניחים בתבנית גדולה, בצורה כזו שהירקות לא יהיו אחד על השני.
מפזרים מלח גס מעל הירקות ומכניסים לתנור ל 40-60 דקות, תחוי בעוצמת התנור שלכם ובמידת העשייה שאתם אוהבים את הירקות.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il