21/08/2007, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
כשמבשלים מרק עוף אמיתי, העוף מפריש כמויות אדירות של שומן, רצוי להפטר מהשומן המיותר ולא להכניסו אלינו לגוף.

ישנן כמה דרכים לעשות זאת. יש המחכים ליום המחרת, אחרי שציננו את מרק העוף במקרר, ואז פשוט מרימים מעל פני המרק את שכבת השומן שהתקשתה, וזורקים אותה. יש כאלה שעומדים עם כף ואוספים מעל פני המרק את שלוליות השומן הצפות במים.
פטנט נוסף - לזרוק מספר קוביות קרח למרק. כל השומן יתקבץ מיד מסביבן, ותוכלו להוציא בקלות עם כף לפני שכל הקרח יימס. זה כמובן מוריד את טמפרטורת המרק, אז צריך יהיה לחמם שוב כדי להגיש בטמפרטורה נכונה.