הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - קציצות תירס אפויות בתנור
12/11/2013, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית
כ – 10 קציצות, 100 קלוריות ליחידה.
הגרוזינים קוראים להם "צאדי" ובמקור הם לביבות מטוגנות מקמח תירס. אני לקחתי את הדברים הטובים שבמתכון, העברתי אותם סדנת דיאטה והנה התוצאה לפניכם:
קציצות תירס אפויות בתנור

חומרים:

3 כוסות קמח תירס
כוס – כוס וחצי מים רותחים
כפית מלח
כפית אבקת אפייה
ביצה


אופן ההכנה:

בקערה שמים את קמח התירס ומוסיפים בהדרגתיות את המים הרותחים. (כמות המים משתנה בהתאם לסוג קמח התירס שיש לכם) וחשוב שהעיסה תישאר סמיכה ודביקה לאורך כל התהליך.
מוסיפים מלח, אבקת אפיה ורק לאחר שהתערובת מתקררת מעט – מוסיפים את הביצה.
בידיים רטובות עושים קציצות – ניתן לעשות אותם עגולות יותר או פחות, שטוחות יותר או פחות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 דקות – גם פה יכול להשתנות מתנור לתנור (הקציצות יקבלו גוון אדמדם ואז תדעו שהן מוכנות).
הקציצות נהדרות בימים הראשונים, אז הן טריות ופריכות ובכל מקרה מומלץ לשמור אותם במקרר.
הן נהדרות עם גבינה, ליד סלט ירקות או סתם ככה כנשנוש בלי כלום.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il