הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידת ברוקולי ופטריות
01/10/2013, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
פשטידת ברוקולי ופטריות, עשר מנות או יותר, כל אחת כ - 100 קלוריות.
פשטידת ברוקולי ופטריות

גם אני לא האמנתי לכך שאשתמש במלוואח, אך כיום הוא ללא שומן טרנס ובכלל - מלוואח אחד לעשר מנות ממש לא יכול להזיק.
פשוט ונוח להכין. ניתן להכין פשטידה זו גם ללא הבסיס ואז יש להוריד כ - 35 קלוריות, כלומר אז תהיה כל מנה בערך 70או 80  קלוריות בלבד ואנחנו מקבלים מנה נהדרת שאפשר לשלב אותה בתפריט היומי שלנו בתהליך הדיאטה.

החומרים:

שקית ברוקולי סנפרוסט
קופסת שימורים אחת של פטריות או סלסלת פטריות טרייה אחת
בצל אחד גדול
3 ביצים
2 כפות קמח – אחת מקמח מלא ואחת קמח תופח.
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
מלוואח אחד קנוי כבסיס לפשטידה

אופן ההכנה:

חולטים את שקית הברוקולי במים רותחים מומלחים קלות ושופכים את המים.
בינתיים קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים אותו בכף אחת שמן או בעזרת ספרי שמן או אפילו במים.
לאחר שהבצל הושחם קלות מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מתבלים ומאדים מעט.
מקררים את הברוקולי וקוצצים אותו או מועכים במועך פירה.
מוסיפים לברוקולי את הפטריות והבצל ומקררים.
מוסיפים את הביצים והקמח, מערבבים היטב ובודקים תיבול.
בתבנית עגולה לא גדולה מניחים את המלוואח כבסיס.
מעליו שופכים את הבלילה שנוצרה ואופים בחום בינוני עד להשחמה.
ניתן להוסיף מעט גבינה צהובה או גבינות אחרות שאוהבים. מומלץ מעט גבינה חריפה שכמות קטנה שלה נותנת טעם רב. טעים מאד גם בגרסת הפרווה.
בתיאבון!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il