
חשוב לשלב בדיאטה שלנו גם מנות שהן עשירות בחלבון ובברזל.
נכון שאפשר לקבל חלבונים וברזל גם ממקורות צמחיים, אך יש כאלו שבשר בשבילם בתפריט היומי הוא בדרגת חובה.
המתכון הזה הוא עבורם.
החומרים:
גוש בשר בקר מספר 5 – כתף – בערך 1 וחצי ק"ג עד שניים.
2-3 בצלים גדולים
5-6 שיני שום כתושות.
ספרי שמן או כף אחת שמן
לרוטב:
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
שליש כוס רוטב סויה
3/4 כוס מים
כפית אחת ג'ינג'ר קצוץ או קובייה אחת קפואה
פלפל שחור לפי הטעם
לאוהבים – מעט עלי טימין
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר, בעודו חצי קפוא, לקוביות גדולות.
מחממים סיר רחב ושטוח בספרי שמן או כף אחת של שמן ומאדים, סוגרים את קוביות הבשר מכול הצדדים, מוציאים אותן מהסיר ומטגנים.
מאדים באותו הסיר את הבצל, מעט – לא חייבים ממש לטגן אותו.
מוסיפים את השום ומאדים עוד כדקה.
מוסיפים את קוביות הבשר ואת הרוטב,
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשלוש שעות.
מפעם לפעם בודקים אם יש נוזלים בסיר. אם לא – מכינים מעט רוטב מחדש ומוסיפים.
יצא מאד טעים.
(הכי חשוב להיזהר עם המלח. לא להוסיף לפני שטועמים. לפעמים רוטב הסויה כל כך מלוח שזה הופך את הבשר מלוח מידי. מלח אפשר תמיד להוסיף).