הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט פסטה, פטרוזיליה, נענע ובזיליקום
30/07/2013, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
קיץ, חם ולח. למי יש חשק להיכנס למטבח? מי בכלל רוצה אוכל חם? תנו לי סלט וזהו.
7 מנות, כל מנה בערך 180 או 200 קלוריות כולל הגבינה.
סלט פסטה, פטרוזיליה, נענע ובזיליקום

הנה מתכון שמתאים לימי הקיץ החמים, הלחים ולדיאטה שלנו.
סלט קל להכנה ואם מחליטים לצאת לפארק או לחוף הים אפשר בקלות לקחת אותו.
ניתן להוסיף לו קוביות גבינה צפתית או בולגרית ואז הוא מהוה ארוחה קלה, נחמדה ומזינה בתפריט היומי שלנו.

החומרים:

350 גרם פסטה בכל צורה שהיא
20 או יותר עלי בזיליקום טריים – שטופים ומיובשים.
10 או מעט יותר עגבניות שרי  - לא לחתוך.
פלפל ומלח לפי הטעם
½ כוס פטרוזיליה  או כוסברה קצוצה (אפשר גם את שתיהן)
½ כוס  עלי נענע קצוצה
2 כפות שמן זית ומיץ לימון  מלימון שלם.
לאוהבים – גרידת לימון מלימון שלם.

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה והיות שהיא מיועדת לסלט  קר מסננים ומוסיפים כף שמן זית ומערבבים היטב בכדי שהפסטה לא תתייבש. מחכים שהפסטה תתקרר וסוגרים במיכל פלסטיק סגור.
קוצצים את כל הירוקים – הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע  מעליהם מניחים את העגבניות ואת עלי הבזיליקום - שלמים. שמים גם אותם בכלי פלסטיק אטום. 
את גרידת הלימון, המלח והפלפל שמים בצד.
ממש לפני ההגשה מעבירים כמות רצויה של פסטה מבושלת לקערה, "קורעים" ביד את עלי הבזיליקום, מערבבים את הפסטה עם תכולת כלי הירוקים, וסוחטים מעל מיץ לימון.
מערבבים היטב ומגישים.
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט מיץ לימון. 
 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il