הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - כמו לזניה לפסח
27/03/2013, מאת רותי ברקן- מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
6 מנות כל אחת בערך 300 קלוריות
המנה כוללת מנת בשר ומנת פחמימה. תוספת של סלט ירקות ומרק ירקות יחד עם מנת ה"לזניה" ומתקבלת ארוחה נהדרת.
כמו לזניה לפסח

החומרים:

 ½  ק"ג בשר בקר טחון
בצל אחד קצוץ
2 שיני שום כתושות או חתוכות
מלח, פלפל, כמון או כל תבלין שאוהבים.
4 מצות, מומלץ קלות או מקמח מלא
לרוטב:
קופסת רסק עגבניות קטנה
כוס אחת מים
מעט שום
מלח, פלפל ושום לפי הטעם.
מי שאוהב יכול להוסיף עשבי תיבול כיד הדמיון הטובה עליו ועל בני משפחתו.

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומאדים אותו בספרי שמן ומעט מים. כאשר הוא מתחיל להשחים מוסיפים את השום והבשר ומערבבים היטב.
מבשלים על האש כעשר דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
בסיר אחר מכינים רוטב עגבניות – מקופסת רסק עגבניות קטנה עם כל התבלינים, המים ולמי שאוהב ניתן להוסיף גם פלפל חריף אחד או חצי.
מכינים תבנית אפיה בערך בגודל המצה. מרססים אותה בספרי שמן או מורחים בעזרת נייר מגבת מעט פחות מכפית שמן.
מניחים שכבה ראשונה. – מצה וחצי. מעליה עורמים חצי מכמות הבשר הטחון שמחכה לנו בסיר. מעל מניחים שוב מצה וחצי. שוב חצי מכמות הבשר ושוב מכסים במצה.
מעל שופכים את רוטב העגבניות ואופים כחצי שעה.
מקבלים לזניה בשרית המתאימה לפסח, ומנה שניתן לשלב אותה בקלות בתפריט היומי שלנו.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il