הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מאכל חגיגי לחג
19/03/2013, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
6 מנות, כל אחת כ- 300 קלוריות
חזה עוף ממולא בבשר טחון – מאכל חגיגי, קל לביצוע וגם דל קלוריות.
מאכל חגיגי לחג

החומרים:

1 בצל גדול קצוץ דק
½ ק"ג בשר טחון – בשר בקר
מעט מלח
מעט פלפל
מעט כמון או חוואיג' למרק
6 פרוסות שניצל עוף פרוס לא דק מאד.
למשרה: סויה
             טריאקי
             שום
             כף חומץ
             כף דבש או סילאן
             כפית חרדל 

אופן ההכנה:

קוצצים קטן את הבצל ומאדים אותו במחבת טפלון בעזרת ספרי שמן.
מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו, מתבלים ומאדים גם אותו כחמש דקות. (עד שהבשר מוכן חלקית).
משרים את העוף הפרוס לפרוסות במעט סויה, מעט רוטב טריאקי עם מעט שום, כף חומץ, כף דבש או סילאן וכפית חרדל. משדים במשרה כשעתים.
לאחר שהעוף כמעט מכון מוציאים כל פעם חזה עוף אחד, שמים כף אחת  של מלית בשר ובצל במרכז חזה העוף, מגלגלים לגלילה ומחזקים בעזרת קיסם.
לאחר שסיימנו למלא את כל החזות משחימים מעט במחבת ומעבירים לתבנית פיירקס ואופים בתנור, בחום בינוני עד שחזה העוף מוכן לאכילה. (בערך שעה מומלץ לבדוק היות שכל תנור שונה).

בתיאבון!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
יערית
20/03/2013 17:15:00
כותרת:
לגבי כמות הבשר
תגובה:
1/2 ק"ג זה לא יותר מידי? לפי המכון צריך רק 6 כפות לכל המילוי (והן לא בשר נטו).
תודה
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il