הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידת כרובית
05/03/2013, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
6 מנות כל מנה שווה מנת חלבון חלב אחת בערך 90 קלוריות.
החורף הוא עונת הכרוביות. אמנם לאורך כל השנה ניתן למצוא כרובית בדוכנים, אך בקיץ הן נראות קטנות ולא מזמינות. בחורף הכרובית הרבה יותר יפה, לבנה, טרייה וטעימה.
פשטידת כרובית

הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים,  שכולם ירקות דלי קלוריות, משביעים ומאד מומלצים. ניתנת לאכילה מבושלת או טרייה.
מומלץ מאוד לשלב את הכרובית בתפריט היומי.

החומרים:

כרובית גדולה
1 קופסת קוטג'' עד 5% שומן
1/2 כוס חלב  1%
4 ביצים
פלפל שחור
מעט שמן
חופן גבינה צהובה מגורדת לייט, או פירורי לחם שהכנו מלחם קל

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הכרובית, משרים במים עם מלח לעשר דקות בכדי להבריח את כל המזיקים,
מפרקים את הכרובית לפרחים וחולטים אותה במים רותחים מספר דקות. (את המים אפשר לשמור למרק , אבל זה כבר מתכון אחר.....)
את הכרובית מועכים מעט במועך פירה. לא צריך לטחון היטב, רק למעוך מעט.  מערבבים את כל החומרים, בודקים תיבול  ושופכים לתבנית משומנת מעט בספרי שמן. 
אופים בחום בינוני כ – 45 דקות.
מפזרים  חופן גבינה צהובה מעל הפשטידה ומשאירים בתנור לעוד  5 דקות .

בתאבון!

  

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il