
החומרים:
3 בטטות בינוניות
2 בצלים בינוניים
1 גליל גבינת עיזים 9% שומן (גליל שלם. )
1 כף אבקת אפיה
כוס וחצי חלב
2 כפות קמח
3 ביצים גדולות או ארבע קטנות יותר
50 גר' חמאה או מרגרינה – שמן פחות טעים
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל לקוביות ומאדים אותו בעזרת ספרי שמן ומעט מים. בסיר מכינים רביכה: ממיסים את המרגרינה או החמאה, מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב, מוסיפים גם את החלב וממשיכים לערבב עד שנוצרת רביכה ללא גושים. יש להיזהר משריפת הרביכה. כשהרביכה מוכנה מכניסים לתוכה את הגבינה הפרוסה לעיגולים. מסירים מהאש ומוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב מתמיד את הביצים אחת אחרי השנייה. נוצרת מאין עיסה, לתוכה מכניסים את הבטטות הפרוסות לקוביות לא גדולות, ואת הבצל המטוגן. מעבירים לתבנית אפיה מסיליקון או לתבנית משומנת בספרי שמן ואופים בתנור, בחום של 160 או 170 מעלות בין חצי שעה לארבעים דקות, עד להשחמת המאפה.