הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק קציצות עוף
24/09/2012, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
מתאים לארוחה מפסקת בערב יום הכיפורים
סה"כ כ - 10 מנות . כל מנה בערך 250 קלוריות ללא האורז.
מרק קציצות עוף

לקראת הארוחה המפסקת ערב יום הכיפורים מומלץ לאמץ מספר כללים ברורים. אוכל מתובל מידיי מצמיא. אוכל שמן מידיי מכביד. פחמימות ריקות – קמח לבן, סוכר וממתקים וכד' -  מרעיב. אז מה כן אפשר לאכול?????
חשוב לאכול אוכל לא כבד. מומלץ פחמימות מורכבות עם חלבון יותר קל כמו עוף. במשך יומיים לפני הצום מומלץ למלא את המאגרים בשרירים בגליקוגן, ועל כן מומלץ לאכול פחמימות בכמות מעט גדולה יותר מאשר כרגיל. מומלץ גם לשתות בהדרגה – לא הכול בבת אחת, בכדי להביא את מאגר הנוזלים שבגוף למצב אופטימאלי. 

מרכיבים:

קילו וחצי עוף שלם – ללא עור וריכוזי שומן.
1 בצל
2 גזר
2 עלי סלרי
1 צרור פטרוזיליה
2 פרוסות לחם טבולות במים
1 ביצה
1 שן שום
1 קליפת לימון מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מפרקים את העוף מעצמותיו ( לא לזרוק את העצמות ).
את בשר העוף טוחנים במעבד מזון או קוצצים גס בסכין, סוחטים את 2 פרוסות הלחם ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הביצה והפטרוזיליה (להשאיר בצד 2 כפות פטרוזיליה קצוצה), 1 שן שום מגוררת גרידת הלימון, אגוז מוסקט ומעט מלח ופלפל. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
בסיר בינוני שמים את עצמות העוף מוסיפים את הבצל הקצוץ גזר פטרוזיליה והסלרי, מוסיפים 2 ליטר מים מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך, ניתן גם להוסיף מעט אבקת מרק עוף . אני מוסיפה בבית מעט חוואייג' למרק, אך כך בית ומרק העוף האהוב עליו.  .
מביאים את המרק לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, ובידיים רטובות צרים קציצות קטנות ומכניסים אותם למרק, מביאים לרתיחה נוספת ואז מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות נוספות.
מסירים את המרק מהאש, בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
ניתן לבשל אורז  מומלץ אורז מלא, ואז לשלב יחד עם המרק.                

           צום קל,         
רותי ברקן  די@כיף

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il