הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט סלק ותפוחים צלויים.
18/09/2012, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
6 מנות. כל מנה בערך 100 קלוריות
את הרעיון לקחתי מהעיתון ידיעות אחרונות. השף שאול בן אדרת נתן מתכון לסלט כזה.
סלט סלק ותפוחים צלויים.

בעיניי הוא מאד מתאים לשולחן החג. גם היו שהירקות יקרים מאד וגם בגלל צבעו ואיכות  מרכיביו. עם מעט שינויים גם אנחנו, שמתכוונים לשמור על המשקל בחג, גם אנו נוכל לאכול ממנו. על כולנו לזכור שסלק, בגלל מתיקותו שייך לפירות – אפילו שהוא בעצם ירק. חולי סוכרת חייבים להגביל את עצמם בכמות הסלט הזה. אמנם  לא מומלץ לאכול ממנו הרבה אך יש לו מעלות רבות מאד ועל כן מומלץ  לנסות ולראות איך בני הבית נהנים ממנו!


החומרים:

3 תפוחי עץ  בעיניי מומלץ תפוח עץ חמצמץ
3 סלקים בינוניים
כף אחת שמן זית
2 כפות דבש או סילאן.
3 4  גבעולי תיימין
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

ראשית מערבבים בקערה ההגשה את כל חומרי הרוטב. שמן הזית, התימין, המלח והפלפל.. בינתיים מכינים קערית קטנה עם מעט מיץ לימון ומים ו פורסים את תפוחי העץ וטובלים כל פרוסה במים עם מעט מיץ הלימון. (לא חובה. לעשות זאת אך הפעולה הזו משאירה את  תפוחי העץ בצבע בהיר יותר אך במתכון זה אן לכך כל כך הרבה חשיבות היות שממילא  יקבלו  התפוחים צבע אחר. אין  גם צורך לקלוף את התפוחים!,  פורסים את התפוחים  לפרוסות  דקת..  קולפים את הסלק וגם אותו פורסים לפרוסות לא עבות רצוי בערך באותו העובי  של פרוסות תפוחי העץ. ..מערבבים את כל  חומרי הטעם שבקערה ומוסיפים לקערה את הסלק והתפוחים. מערבבים היטב  עד שכל הירקות יקבלו מעט מהתבלינים. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים אליה את הסלק והתפוחים, מומלץ בשכבה אחת, מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
miri
19/09/2012 16:12:00
כותרת:
עוד מתכון מצויין לסלט סלק
תגובה:
תודה על המתכון לסלט האפוי. עוד מתכון לסלט סלק מצויין: סלק מבושל חתוך לפרוסות דקות, בצל אדום פרוס דק, תפוח חתוך לקוביות קטנות, לערבב, להוסיף עלי דפנה וצלפים, להכין רוטב ממיץ לימון, 2 כפיות סוכר חום או סילן, ניתן להוסיף גם כף חומץ אורז.
לערבב רוטב עם הסלט. לכסות ולהניח במקרר למספר שעות, כדי שהטעמים יתאחדו.
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il