הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט כרוב אדום
11/09/2012, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
8 מנות. כל אחת בערך 110 קלוריות
מתכון לסלט טעים מאוד ודיאטטי
סלט כרוב אדום

רק היום,יום שני, קראתי בעיתון שירקות הסלט הערבי הרגיל שלנו, מחירם  מאמיר לשחקים. 14 ₪ ק"ג פלפל, 13 ₪ ק"ג עגבניות, מלפפונים "רק" 7 שקלים לק"ג וכד'.. לכן בחרתי סלט שאין בו עגבניות, אין בו  מלפפונים, אין בו גם פלפלים ובכל זאת הוא חגיגי וטעים. הכרוב גם הוא עלה במחיר אבל בכל זאת זה משהו אחר, יפה וחגיגי ואפילו טעים.

החומרים:

כרוב אדום לאט גדול במיוחד
2-3 יחידות של בצל ירוק
½  כוס חמוציות. 

לרוטב:

2  כפות שמן זית
1 כף חומץ
3 כפיות סוכר חום או ממתיק אחר. אני משתמשת בסוכרדאיט אפשר גם להחליף את הסוכר בדבש או סילאן.
1 כפית חרדל
מלח ופלפל.
גזר אחד
תפוח עץ ירוק חמצמץ
לקראת החג  לאירוח חגיגי ניתן להוסיף פקאנים מסוכרים או בוטנים בקליית גת. בערך 30 עד 40 גרם בלבד – חתוכים.
לקראת ראש השנה  אפשר להוסיף ½ כוס גרגרי רימון ורודים שנותנים גוון של יהלומים נוצצים  בסלט.

אופן ההכנה:

קוצצים  את הכרוב לאטריות דקות . ואת הגזר מגררים   במגרדת גסה. מוסיפים גם תפוח עץ חתוך  לקוביות קטנות. חותכיo את החלק הירוק של הבצל לעיגולים לא גדולים. מערבבים את כל הירקות עם החמוציות. מכינים את הרוטב מכול חומרי הרוטב ומוסיפים לירקות הקצוצים. עד כאן ניתן להכין אפילו יום או לפחות מספר שעות לפני הארוחה. אם מחליטים לשדרג את הסלט בבוטנים או פקאנים אותם מוסיפים תמיד ממש בעת ההגשה.

תודה על המתכון לחברתי הטובה יעל.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il