הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - זוקיני אפוי עם עשבי תיבול
18/07/2013, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
מתכון דיאטטי ל-6 מנות, כל מנה שווה כ – 50 קלוריות
למי שאינו מכיר עדיין את הזוקיני - זהו סוג של קישוא שצבעו ירוק כהה. שנים רבות התייחסנו אל הקישוא כירק חסר ערך תזונתי, מה שהסתבר כשטות גמורה.
זוקיני אפוי עם עשבי תיבול

 הזוקיני האיטלקי שצבעו  ירוק כהה במיוחד הנובע מנוכחות גבוהה של כלורופיל. הכלורופיל בזוקיני תורם להגנה מפני חומרים מסרטנים. בקישואים ניתן גם למצוא שפע של אשלגן, מינרל התורם להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב וגם שומר על חוזק העצם. המגנזיום בקישוא תורם למניעת סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם ואף להקלה על התסמונת הקדם וסתית בנשים. והוא גם עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמין C, בחומצה פולית ובוויטמין B6
 יתרון נוסף וטעים של הקישוא, נמצא דווקא בפרחי הצמח אותם נוהגים לאכול באיטליה ובמקסיקו, שם הם נחשבים ובצדק למעדן. הידעתם שמבחינה ביולוגית הקישוא הוא בעצם פרי שעדיין לא הבשיל אך אנחנו מתייחסים איליו כירק  - ירק דל מאד קלורית.

החומרים:

2 כפיות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
2 שיני שום
1/4 כוס עלי פטרוזיליה  קצוצים
1/4 כוס שמיר קצוץ
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
2 כפות תימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
800 גרם זוקיני פרוס באלכסון
1 עגבנייה קצוצה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את השמן, הלימון, השום ועשבי התיבול.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את פרוסות הזוקיני ומערבבים בעדינות, עדיף באצבעות, עד שכל הפרוסות עטופות ברוטב.
שוטחים את התערובת בתבנית חסינת אש ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד, 240 מעלות, רק עד שהירק מתחיל להתרכך.
מגישים מיד.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il