הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - תערובת לקציצות מבשר טחון
21/08/2012, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
מתכון לקציצות טעימות ובריאות ללא טיגון
קציצות לא גדולות . כל הכמות בערך 5 מנות כל מנה בערך 200 קלוריות.
תערובת לקציצות מבשר טחון

החומרים:

250 גרם טחון – מומלץ מעורב  חלק בשר עוף וחלק – בשר תרנגול הודו או בשר בקר
1/4 חבילה פטרוזיליה
¼   חבילה בזיליקום 
1 בצל בינוני בצל.
2 שיני שום כתושות
 ביצה אחת
חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 תפוח אדמה
מלח, פלפל, כמון

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים בספרי שמן ומעט מים עד להזהבה. קולפים ומבשלים את תפוח האדמה במים או קולפים  אותו ומבשלים במיקרו גל עד לריכוך. קוצצים את כל הירוקים.  מועכים במועך פירה את תפוח האדמה וגרגרי החומוס. שמים הכול המעבד מזון ומעבדים מעט. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.  מרפדים בנייר אפיה תבנית של התנור  ומניחים ערמות לא גדולות במרחק קטן אחת מהשנייה. מפזרים על כול קציצה מעט פירורי לחם ומרססים בספרי שמן מעל כול הקציצות. מחממים מראש תנור ל – 180 מעלות. אופים את הקציצות כחצי שעה עד להשחמתן. לא מומלץ לעבד מידי את הקציצות היות שתערובת חלקה מידי פחות טעימה בקציצות.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il