הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - דג סלמון ברוטב שמיר ופטרוזיליה
14/08/2012, מאת חני פלד
5-6 מנות, כל אחת בערך 280 קלוריות למנה
מתכון קל להכנה וטעים מאוד.
דג סלמון ברוטב שמיר ופטרוזיליה

החומרים:

פילט של דג סלמון בערך 500 או 600 גרם– אפשרי גם קפוא
יוגורט לבן עד  אחוז וחצי  שומן
בצל
2-3 כפות מיונס
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור ושום לפי הטעם.
1 חבילה שמיר ואחת פטרוזיליה או כוסברה.

אופן ההכנה:

מפשירים את הדג חצי הפשרה ומקלפים את עור הדג בקלות. מי שמתקשה בביצוע פעולה זו יכול להשאיר את העור. לאחר האפייה הוא מתקלף בקלות יתרה – ממש נפרד מבשר הדג, זאת בזכות השומן המצוי בין העור לבשר הדג
במעבד מזון שמים את הבצל, היוגורט, מיץ הלימון, המיונס והתבלינים ומעבדים עד קבלת מאין משחה נוחה למריחה. בצד קוצצים את עשבי התיבול. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה, מניחים את הדג מעליו ומורחים מעל את כל המשחה שנוצרה. מכסים מעל בפטרוזיליה ושמיר קצוצים ואופים כחצי שעה בחום בינוני.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il