הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - ירקות לנשנוש
01/05/2012, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
ניתן לאכול כמעט ללא הגבלה בתפריט היומי.
נשנוש אינו מומלץ אך אם כבר נשנוש לפחות בריא וטעים. רצוי לא לאכול בין הארוחות אך אם רעבים ניתן לנשנש ירקות אילו ללא פחד! ניתן לאכול ללא ספירה.
ירקות לנשנוש

החומרים:

גמבה אחת או שתיים – ניתן אחת מכול צבע
גזר 3-4 גזרים
1 סלרי גבעולים.
פלפל חריף אחד לאוהבי החריף – עם או בלי הגרעינים (תלוי במידת החריפות שאוהבים).
3/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
הרבה פפריקה מתוקה – מתחילים עם כפית ומוסיפים לפי הטעם
מיץ מלימון או שניים,
מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

לחתוך את הירקות לגפרורים לא דקים המיוחד. לערבב את כל המרכיבים של הרוטב – המים, התבלינים, ומיץ הלימון. שופכים את הרוטב על הירקות החתוכים ומערבבים, מניחים בצד כשעה לאיחוד הטעמים ולועסים בתיאבון.

ניתן להכניס לצנצנת ולשמור במקרר.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il