הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - כרובית אפויה במיץ לימון
24/04/2012, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
מתכון ל- 4 מנות כל אחת בערך 35 קלוריות
הסלט הזה מאד טעים. גם אם משהו מסוגל לאכול את כולו לא יקרה כלום.
כרובית אפויה במיץ לימון

רק אתמול קיבלתי מאחת המשתתפות בקבוצה עוד מתכון טעים של כרובית. מה הייתה מכינה זאת אחרת אך כיום היא כבר לא מטגנת את הכרובית אלא אופה אותה והטעם הטעים נשאר!


החומרים:

כרובית גדולה.
מיץ מלימון אחד או יותר
שום לפי הטעם – יש שאוהבים יותר ויש פחות
מעט כמון
שמן זית או ספרי שמן זית
כוסברה.

אופן ההכנה:

מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני. מרתיחים עם מעט מלח,  מבשלים את הכרטבית עד שהיא מתרככת מעט. לא להגזים כי הכרובית ממש לא טעימה לי כאשר היא מבושלת מידי ואנחנו עוד אופים אותה. מעבירים את הכרובית המרוככת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מתכלה, מברישים במעט שמן זית או משמנים בספרי שמן זית, מכניסים לתנור בחום של כמאתיים מעלות ואופים אותה עד להשחמה. בינתיים מכינים רוטב ממיץ הלימון, השום, הכמון ושתים עד שלוש כפות מים. כאשר הכרובית יוצאת חמה מהתנור שופכים עליה את הרוטב ומעל מפזרים כוסברה. (אתם כבר יודעים שהיחס לכוסברה חלוק – יש מי שמאד אוהב ויש מי שממש לא מוכן להכניסה לפה. מי שלא אוהב כוסברה יכול תמיד להחליפה בפטרוזיליה.)

אפשר להגיש חם אך טעים גם קר כך שהיוצאים לפארקים ביום העצמאות יכולים להכינו יום לפני. טעים גם חם וגם קר.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il