הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט כרובית ונבטים
17/04/2012, מאת גילי עירון
10 מנות כל אחת בערך 40 קלוריות
סלט משביע, מעניין, שונה וזול מאד בקלוריות. עם כף או שתים גרעינים יתוספו לכל מנה כעשר קלוריות.
סלט כרובית ונבטים

אנחנו כבר אחרי החג. אכלנו המון, אכלנו אוכל כבד ואצלי ימים אילו מאופיינים בחיפוש אחר סלטים מעניינים כי מה שאני רוצה כעת לאכול זה סלט. אחרי יום שאוכלים הרבה סלטים מרגישים ממש הקלה. מה גם שאנחנו ממש לפני היציאה לפיקניקים של יום העצמאות. אין מאכל מתאים יותר מסלט טעים בכדי להרגיש טוב בארוחת "על האש."


החומרים :

כרובית טרייה בינונית
קופסת נבטים
עירית לפי הצבע והטעם – מומלץ חבילה שלימה

לרוטב:
 2-3 כפות חומץ
1 כף שמן זית
כפית מלח , מעט פלפל שחור
1 כף סוכר או תחליף סוכר
2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

חותכים קטן את הכרובית החיה. ממש לפרחים קטנטנים. אני עושה זאת במעבד מזון. חותכים את העירית לא קטן מאד בכדי שיראו אותה, את צבעה. את הנבטים משאירים שלמים. מערבבים בצנצנת קטנה בעלת מכסה, את כל חומרי הרוטב, (מכניסים הכל לצנצנת סוגרים היטב ומנערים את הצנצנת.). שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. כאשר רוצים  סלט חגיגי יותר ניתן להוסיף כף אחת של גרעינים שונים. (שומשום קלוי, או אגוזים מסוכרים קצוצים, או ף גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת. משדרג את הסלט ומוציא אותו מתחום הדיאטה.).הוא טעים גם ללא השידרוג. 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il