הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - חמיצת סלק וכרוב
06/12/2011, מאת אילנה בנדל
כל מנה בערך 100 קלוריות. יכול לשמש גם כארוחה שלימה!
לפחות עשר מנות (תלוי בכמות הכרוב....). אם רוצים סמיך יותר מוסיפים יותר כרוב. אפשר גם, לאחר הבישול, לטחון מעט במיקסר "מקל" ואז נוזלי המרק נראים מעט יותר סמיכים.
חמיצת סלק וכרוב

החומרים:

1 גרון של תרנגול הודו חתוך(אפשר גם 2 כרעיים של עוף או חתיכת בשר בקר – בערך חצי ק"ג. לא חובה בשר בכלל.)
3 סלקים בינוניים
1 גזר
בצל גדול
שורש סלרי או מעט עלי סלרי
כרוב בינוני
מלח, פלפל, מעט ממתיק או מעט סוכר(אחותי משתמשת בסוכרזית. יוצא טעים)
מיץ לימון לפי הטעם. החמיצה כשמה כן היא חמוצה מעט.
יש המוסיפים גם תפוח אדמה אחד
ניתן להוסיף גם כף או שתיים של רסק עגבניות. אחותי לא שמה.

אופן ההכנה:

שוטפים את כל הירקות וקוצצים לא קטן אך גם לא גדול. את הסלקים קולפים ומשאירים שלימים. את יתר הירקות קוצצים לגודל נוח לאכילה. מבשלים את הכול בסיר גדול יחד. כאשר הסלקים מתרככים מוציאים אותם ומרסקים על מגרדת גסה. שליש מחזירים לסיר ומשני השלישים הנותרים מכינים סלט סלק טעים. בודקים תיבול ומתקנים. מוסיפים את מיץ הלימון. אם נעלם צבע הסלק אל דאגה – הוא יחזור בעזרת מיץ הלימון.
את המרק ניתן לאכול חם. יופי של מרק לחורף. ניתן לאכול את החמיצה גם קרה ואז ניתן לוותר על הבשר שבתוכה ולהוסיף לצלחת המוגשת לכל סועד כף או שניים של יוגורט סמיך או שמנת דלת קלוריות.

בתיאבון!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
monique
13/12/2012 15:02:00
כותרת:
מרק
תגובה:
יצא פשוט מעולה!!!
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il