הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט חצילים ועגבניות
22/11/2011, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
לפחות 3-4 מנות כל מנה בערך 50- 75 קלוריות
מתכון דל קלוריות וטעים
סלט חצילים ועגבניות

חציל הוא מהמאכלים היותר חביבים עלי. הוא מגוון מאד את המטבח כי יש לי לפחות 100 מתכונים הכוללים חציל. איזה כיף! יש כאלו שהם מאד לא אוהבים חצילי ויש כאלו שחושבים שאפשר לשדרג כל מאכל עם קוביות חציל  כאשר אופים את קוביות החציל ניתן לאפות מספר חצילים ולשמור את המיותר בכלי סגור במקרר. מוסיפים לכל מתכון שרוצים לשדרג. אפילו לסלט ירקות חי.

החומרים:

1 חציל בינוני קל. מומלץ מאלו המגודלים לא בחממות.
2 עגבניות 
½ פלפל חריף לא גדול
3 שיני שום פרוסות דק
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל

אפן ההכנה:

חותכים את החציל לקוביות לא גדולות ואופים אותו או מטגנים בספרי שמן במחבת קראמי. בכדי לאפות את קוביות החציל אני שמה נייר אפייה, מומלץ מתכלה, על גבי תבנית, מרססים בספרי שמן,  שמים את קוביות החציל ומרססים שוב, אופים בחום גבוה מספר דקות עד להשחמה. המהדרים חותכים את החציל לקוביות בערב, ומייבשים עד למחרת באוויר החופשי. את העגבניות קולפים (שוב המהדרים. אפשר גם בלי). ומגררים על פומפייה גסה. בסיר  מבשלים את העגבניות   השום, הפלפל החריף והתבלינים יחד עם שתי כפות רסק עגבניות. מרתיחים ומוסיפים את קוביות החציל האפויות. מבשלים יחד כרבע שעה. טועמים, מתקנים תיבול ונהנים.
 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il