הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט סלק בגיוון מזרחי
01/11/2011, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
4 מנות ,40 קלוריות למנה.
עד לא מזמן הכרתי סלק רק בטעמי חמוץ מתוק לאחרונה ניסיתי להוסיף לו כמון וראה זה פלא, זה מאד טעים וגם לא יקר קלורית.
סלט סלק  בגיוון מזרחי

החומרים:

3 סלקים בגודל בינוני
3 שיני שום כתושות
מיץ לימון לפי הטעם
1 כף שמן
2 כפות גדושות כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את הסלקים עם הקליפה עד שהם מתרככים– אפשר להשתמש גם באילו המצויים במקררים בוואקום . אני מבשלת אותם בסיר לחץ ובדרך כלל מכינה כמות כפולה, אך זו לא חובה. קולפים אותם ומגררים במגדרת גסה . מחממים סיר שטוח. מוסיפים לו את כף השמן. מוסיפים את הסלק המגורר ואת התבלינים ומאדים עד שכול הנוזלים נעלמים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.  מעבירים לקערה ומקררים. את הסלט אוכלים קר.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
מירי
04/11/2011 10:14:00
כותרת:
סלט סלק - מתכון פשוט וקל
תגובה:
קולפים את הסלק וחותכים לקוביות, שמים בכלי המתאים למיקרוגל, מכסים במים בכמות של אצבע מעל הסלק, מפעילים את המיקרוגל בעוצמה מלאה לכ-20 דקות עד חצי שעה לאחר שמתרכך מוסיפים, לימון וכף סוכר או כל תבלין אחר שמתאים לכם. מצננים וזהו. קל ופשוט
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il