הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט פירות
04/10/2011, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
מתכון לסלט גדול מאד מיועד לכ- 25 אנשים. בערך 55 קלוריות למנה
סלט פירות

אצלנו בראש השנה בפסח מכינים לפתן מפירות יבשים. כבר שנים שאיני מכינה לפתן זה היות שילדיי אינם נהנים ממנו. החלפתי אותו בסלט פירות מדהים. מתאים מאד אחרי ארוחה כבדה וגדולה. יחסית לא כל כך יקר  בקלוריות ותמיד חגיגי. תמיד אפשר לשנות את הרכבו לפי הפירות שנמצאים בשווקים. תמיד צבעוני, חגיגי, כלים נאים משדרגים אותו. 
אני מכינה לחג סלט פירות מפירות חיים. זה סלט מדהים. אני עוברת בשוק או במרכול וקונה  פירות מכל סוג וצבע שאני מוצאת בשוק.החכמה היא לשים לב לצבעים.

החומרים:
מילון אחד כבסיס לכמות של הסלט.
1-2 אננסים,
2 תפוחים,
2 אפרסקים,
2 שזיפים,
1-2 אגסים,
מעט  ענבים ירוקים ללא גרעינים
 מעט ענבים שחורים ללא גרעינים.
2 בננות מוסיפות המון
2-3  קיווי  שמוסיף צבע נהדר.
גם המנגו מוזמן.
חופן צימוקים
חופן חמוציות.
5-6 פסיפלורות - .או שקית  מיץ פסיפלורה במקפיאים( בעונה זו יש פסיפלורות טריות וזה תמיד מומלץ. )
לרוטב
 מיץ מחצי לימון
 מיץ מתפוז או שניים.
 מעט יין מתוק,
 מעט קינמון ומעט סוכר ווניל.

אופן ההכנה:

חותכים את כל הפירות לחתיכות קטנות. גם את הענבים אני חותכת לשניים. יותר חגיגי כפירות קטני קטנים. ממות הפירות הללו יוצאת קערה ענקית. וזאת היות שבחג אנחנו המון אנשים. אפשר בשקט להכין סלט מחצי כמות הפירות הכתוב למעלה. זה  סלט פירות מהמם. סלט פירות מנצח!!!חצי כוס ממנו שווה מנת פרי. היות שבמשך היום אנו יכולים לאכול 3 מנות פרי הרי שאם אדלג באותו היום על כל מנות הפרי אוכל לאכול בערב כוס או כוס וחצי של אותו סלט ואין כמוהו.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il