הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידה עם בסיס פולנטה ( קמח תירס)
06/09/2011, מאת ענת רווה
10 מנות כל אחת כ 150 קלוריות
ניתן להשתמש בבסיס פולנטה לפשטידות שונות
פשטידה עם בסיס פולנטה ( קמח תירס)

חומרים: 

לבסיס:  ½  כוס פולנטה לפני בישול
1וחצי כוס מים
 שן שום כתושה
¼ כפית מלח ומעט פלפל שחור
1 כפית שמן זית
לאוהבים ניתן להוסיף מעט עשבי תיבול כמו שמיר או כוסברה.

½ כוס קוסקוס מקמח מלא
שקית גדולה של תרד קפוא או ברוקולי קפוא.(אפשרי גם טריים חלוטים מעט.)
1 גביע קוטג' עד 5% שומן
3 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם.
שן שום כתושה.
מעל אפשר לפזר מעט שומשום קלוי או מעט נבט חיטה.

אופן ההכנה:

לבסיס – קולים מעט בסיר יבש ללא שמן את גרגרי הפולנטה עד שמריחים מעט ריח של פופקורן. (תוך כדי ערבוב ולהיזהר שלא יישרף.) מוסיפים בהדרגה  כוס וחצי מים פושרים ומבשלים מסר דקות עד שהדייסה הופכת קשה ונפרדת הדפנות הסיר. מכבים את האש ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים היטב ושוטחים בתבנית משומנת בספרי שמן.
בינתיים מכינים את תערובת הירק שבחרנו . מכינים את הקוסקוס עם מעט מים רותחים. רק עד שהקוסקוס מתרכך. (בערך ¾ כוס מים).את התרד מפשירים או חולטים במים רותחים, סוחטים ומקררים. בקערה גדולה מערבבים את הקוסקוס יחד עם התרד או הברוקולי(אותו אני חולטת ומועכת מעט במועך פירה.) הביצים, הקוטג', השום.מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים ובודקים תיבול ואם הכול טעים מעבירים לתבנית ומשטחים מעל לפולנטה. ניתן לפזר מעל מעט נבט חיטה או שומשום ולאפות בתנור שחומם ל 180 מעלות כחצי שעה עד שהפשטידה משחימה וקיסם עץ  שנועצים לתוכה יוצא יבש.. .

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il