הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מתכון חצילים ופלפלים מתובלים
30/08/2011, מאת תמי בכור
זול מאד בקלורית. כ- 250 קלוריות לכול הכמות והיא מאד גזולה. בערך 10 מנות כל אחת כ- 25 קלוריות
מתכון חצילים ופלפלים מתובלים

החומרים:

2-3 חצילים. מומלץ חציל באלדי (שגדל בשטח, לא בחממה. יש לו טעם קצת שונה, טעים יותר.
4 פלפלים צבעוניים (1 צהוב, 1 ירוק ו 2 אדום)
1 פלפל ירוק חריף. או פלפל חריף לפי הטעם.
2 כפיות שמן זית
מעט חומץ רגיל ומעט מלח.

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ בערך. אפשר לרססם בספרי שמן משני צדדים או לערבב כפית שמן זית עם מעט מים ולמרוח על פרוסות החציל משני צדדיהם. צולים בגריל, בחום גבוה,עד להשחמה. הופכים כל פרוסה ושוב מחכים להשחמה. כאשר הפרוסות שחומות משני צידיהן מעבירים אותן לכלי חסין חום עם מכסה. (החציל ממשיך להתבשל מעט מהחום והאדים.).אותו דבר עושים עם הפלפלים. חותכים אותם לפרוסות ארוכות, משמנים בכפית שמן הזית השנייה יחד עם מעט מים, אופים גם אותם בגריל עד להשחמתם. את הפלפל החריף מנקים מגרעינים וחותכים לפרוסות דקות ומשכימים גם אותם הגריל החם. כאשר הפלפלים משחימים מוסיפים אותם כלי חסין החום ומכניסים לתנור המכובה אך חם עדין ומקררים בפנים. כאשר הכל מתקרר מתבלים במעט חומץ ומעט מלח, ומכניסים למקרר. נשמר שבוע או שבועיים אם מצליחים להשאיר מעט. טעים מאד. משדרג כל כריך. 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il