
פרגיות הן בעצם שוקי עוף ללא עצם. מאד טעים לאכלם אפויים לאחר השרייתם במרינדה מסוגים שונים. אני אופה אותם לאחר השרייה של לפחות שעתיים במרינדה העשויה מ2-3 כפות רוטב טריאקי, כף אחת חומץ פשוט, 2 שיניי שום כתושות, כף אחת רוטב צ'ילי מתוק, כף אחת רוטב סויה תמרי וכף אחת דבש. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד ומשרים בם א הפרגיות – מה שנקרא סטיק פרגית.לאפות אותן כך זה נהדר. אך קיבלתי מתכון נוסף, קצת אחר.
החומרים:
שניצל / סטיק פרגית אחד עד שניים לכל סועד
3-4 מיונס תלוי במספר הסועדים.
2 קוביות שום כתוש
2-3 כפות פירורי לחם
פפריקה, מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
"לנקות" את הפרגית משומנים את כל חלקי הבשר. לערבב את השום עם המיונס, למרוח את התערובת על גבי הפרגיות ולהכניס למקרר למספר שעות.
לטבול כל פרוסה בפירורי לחם מעורבים בפפריקה ומלח. להניח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרוססת בספרי שמן. אני מרססת גם מעל עם מעט ספרי שמן. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כ 20 דקות עד הזהבה. הופכים ואופים עוד מספר דקות, עד להזהבת הצד השני.
בהתחלה חשבתי שזו טעות דפוס אך כשהמילה חזרה על עצמה הבנתי שאו שזה מוצר שאני לא מכירה (אולי מיונז קל מסוג מסויים?) או שזו טעות באיות...
מה נכון?