הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מתכון עוף וירקות בקארי
02/08/2011, מאת עודד סובול
לפני ארבע שנים הפחתתי ממשקלי חמישים קילו והפסקתי לעשן, מאז אני רודף ספורט ומתכונים שלא משתמשים בשמן בכלל, אני חייב להגיד שהמחבתות המצופות הקראמיות עושות עבודת קסם בנושא
מתכון עוף וירקות בקארי

היום עשיתי מתכון מהראש של עוף וירקות בקארי ויצא מטורף, אז המתכון הולך ככה

חומרים:

שמונה כרעיים חצויות
6 בצלים קטנים עד בינוניים חתוכים לקוביות גסות
4 גזרים בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים גסים
פלפל אדום חתוך גס
2 עגבניות גדולות בשלות שאם לא לתבשיל היו הולכות לפח
3 כפיות מלאות אבקת קארי פשוטה שקונים בכל מקום
2 כפיות מלאות מלח
2 כפיות מלאות פלפל שחור
כפית מלאה פפריקה מתוקה
כפית מלאה פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

לוקחים מחבת או סוטז' שיכול להכיל את כל חלקי העוף בשכבה אחת
צולים את העוף עד להזהבה, העוף ידבק קצת למי שאין מחבת מצופה אבל לא נורא
מוציאים את העוף לצלחת בצד, השמן שישאר במחבת ישמש אותנו מאוחר יותר
מכניסים את הבצלים ומטגנים עד שנעשה שקוף, מוסיפים את הגזרים, מוסיפים את הפלפל חמש דקות אחרי הגזרים, מוסיפים את העגבניות חמש דקות אחרי הפלפל, מוסיפים את התבלינים חמש דקות אחרי העגבניות, לאורך כל הזמן הזה מערבבים את הירקות ששום דבר לא ישרף, אם צריך מגבירים ומחלישים את האש לפי הרגש וההדבקות של הירקות המתבשלים

מוסיפים את העוף ששמנו בצד למחבת כך שהוא נבלע בין הירקות ולא מעליהם, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל התבשיל

מבשלים בין שעה לשעה וחצי על אש נמוכה כשמחבת עם מכסה

חובה להגיש את התבשיל על אורז או פתיתים מלאים
נטו בריאות וללא טיפת שמן חוץ משל העוף.

למהדרין יותר בעניני שמן ניתן להסיר את העור מהעוף לפני הבישול אבל הדבר מחייב מחבת מצופה בחומר קרמי מונע הידבקות אחרת זה קשה מאוד

שיהיה בתיאבון..
עודד

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
שרי
16/07/2012 0:22:00
כותרת:
יצא מצוין
תגובה:
אני החלפתי את הכרעיים בחזה, והשתמשתי בשמן ספרי, התוצאה היתה טעימה להפליא, תודה
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il