הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידת כרובית עם בצל ופטריות
07/07/2011, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
מתכון ל- 8 מנות כל אחת בערך 110 קלוריות
פשטידת כרובית עם בצל ופטריות

החומרים:

כרובית בינונית
2 בצלים גדולים
קופסת פטריות טריות
3 כפות קמח או פירורי לחם או קוואקר
3 ביצים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לתיבול
שתי שיניי שום – לא חובה

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הכרובית, מפרקים לפרחים וחולטים אותה במים או במיקרוגל. מועכים עם מועך פירה. . את הביצים והקמח מוסיפים לכרובית המעוכה מתבלים במלח ופלפל בינתיים מחממים מחבת עם כף שמן זית מוסיפים את הבצל הפרוס לעיגולים, מאדים אותו עד שקיפות ומוסיפים למחבת את הפטריות חתוכות. אפשר לתבל גם את הבצל והפטריות. משמנים תבנית אפייה, משטחים פנימה חצי מכמות הכרובית. מעל שופכים את הבצל עם הפטריות ומכסים שוב בכרובית. אופים בתנור בחום בינוני עד להשחמה. לא מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה כי קשה להורידה אחר כך. .

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
ירדנה
10/12/2011 19:53:00
כותרת:
אפשר גם בלי קמח וביצים
תגובה:
עשיתי משהו דומה פשוט אפוי לאחר חליטה של הכרובית הוספתי מעל את הבצל המטוגן במכפ שמן והוספתי את הפיטריות מעל הוספתי מלח ופלפל שחור גרוס. יצא מעולה.
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il