הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - כנס אוכלים בריא 3
22/06/2011, מאת רותי ברקן מנחת קבוצות תמיכה לדיאטה
בתיאטרון גבעתיים נערך גם השנה כנס אוכלים בריא.
הוא עוסק יותר בקטע האלטרנטיבי ועל כן הרבה פעמים הוא מנסה, ואולי אפילו מצליח, לשבור מיתוסים בתזונה.
כנס אוכלים בריא 3

הרבה מאוד אינפורמציה תזונתית רובה מעשירה, מלמדת. חלקה מעט מבלבלת הועברה באותו כנס וגם זו לטובה.  באולם אחד מישהי המליצה בחום על דברים מסוימים ובאולם אחר מישהו המליץ להימנע מצריכת אותם חומרים, בתואנה שהם לא מזונות שאנחנו אמורים לאכול . כל אחד והאסכולה שלו, לכולם יש מקום.

אין בנושא עדיין אמת אחת. מה כן? הויכוח סביב אכילת מוצרי חלב מוכר וידוע לרבים. יש המצדדים במוצרי חלב וטוענים שאי אפשר להסתדר בלעדיהם, ממש מסוכן לחיות בלעדיהם, ויש הטוענים שהם ממש לא בריאים, שהם ממש אסורים. שאין צורך אמיתי, מדעי ומוכח בצריכת מוצרי חלב. ונהפוך הוא – צריכת מוצרי חלב מוגברת היא מסוכנת לבריאות. לדברי  ד"ר דן קרת, מחשובי הדוקטורים שנגד צריכת מוצרי חלב.

חלב, לדברי ד"ר קרת, הוא חלבון מן החי, וצריכת חלבונים מוגברת מן החי גורמת לגוף לדלדל את מאגרי הסידן שבו. איך זה עובד? פשוט מאוד. הדם שלנו הוא בסיסי. כאשר אנחנו אוכלים הרבה מדי חלבונים מן החי (בשר ומוצרי חלב) הדם שלנו הופך לחומצי מדי. הגוף, מכונה חכמה שכמותו, מנסה לפצות על כך בדרך הכי פשוטה מבחינתו; הוא לוקח סידן מהמקום הכי זמין עבורו – העצמות. וכך קורה הדבר הכי  בלתי הגיוני: אכילת מוצרי חלב לא רק שאינה מטיבה עם אנשים הסובלים מאוסטיאופורוזיס (דלדול צפיפות העצם) היא עושה להם רק רע. ולראייה: במדינות שבהן אכילת מוצרי החלב היא גבוהה, ציין ד"ר קרת, אחוזי האוסטיאופורוזיס הם גבוהים ביותר.
מדוע אנחנו נחשפים מדי ערב לפרסומות שאומרות לנו לאכול מוצרי חלב?  אתם שואלים.קיים כאן עניין של כסף. המון כסף עוטף את הנושא. אם תשאלו לדעתי -   אין תשובה מוחלטת אחת. גם ד"ר קרת מדבר על כמויות, מכאן שבכמות לא גדולה הם עוזרים, בכמות גדולה – מזיקים, כמו כל דבר בחיים.
לדברי ד"ר קרת, החלב מפריע לא רק למאזן הסידן בגוף. אלא לדבריו המחקרים מוכיחים באופן חד משמעי שצריכת חלב קשורה גם בסיכוי גבוה יותר לסרטן, בייחוד סרטן הערמונית והשחלות. ושומן החלב מהווה מקור עשיר לחומצות שומן רוויות שמאיצות התפתחות של טרשת עורקים. ואם לא די בכך  שומן החלב מעלה את רמת הכולסטרול יותר מאשר שומן בשר. 

מה עושים? לדבריו : או שמפסיקים לחלוטין את צריכת החלב ומוצריו או שמפחיתים אותם בצורה ניכרת.
לדעתי אוכלים במידה, מוצרי חלב דלי שומן, הטעימים לנו .גם בריא, גם טעים, גם משביע, וגם מאד מגוון.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il