הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט אורז, טונה וירקות
01/06/2011, מאת סמדר מנור שדה
מתכון ל- 4 מנות מכובדות.
כל מנה שווה בערך 225 קלוריות . מתאים כארוחת צהרים קלה בקיץ.
סלט אורז, טונה וירקות

החומרים:

1/2 כוס אורז מלא
1 כוס מים
5 -6 גזרים
10 גבעולי סלרי אמריקאי
1 קופסת טונה במים או בשמן.
לאוהבים אפונה אפשר להוסיף 1 כוס גרגרי אפונה קפואים או טריים.

לרוטב: מלח, לימון ופלפל שחור, לפי הטעם.

אופן ההכנה:

משרים את האורז המלא למספר שעות עד לילה שלם. שופכים את המים ומבשלים אותו במים עם מעט מלח ופלפל.את האורז מבשלים בערך 40 דקות. כדאי לבדוק לפני כן היות שתלוי כמה מים ספג האורז בהשריה. בסיר נפרד את הגזר חותכים לעיגולים דקים או לקוביות. אפשר גם לחתוך למקלות ארוכים  מה שנקרא בשפה מקצועית ג'וליאן. את  הסלרי חותכים לחתיכות בנות ½ ס"מ בערך. מבשלים את הגזר, והאפונה.שוב עם מעט מלח. מומלץ לבשל את הירקות מעט כדי לא להביא אותם לרכות מוגזמת. אני אוהבת אותם מעט קריספיים. מי שלא אוהב טונה במים יכול למצוא כעת על המדפים במרכולים טונה עם  5% שומן. בהחלט טעים מאשר טונה במים. ומאפשר גם לנו לאכול טונה בשמן. את הטונה מפוררים במזלג. מוסיפים את הירקות המבושלים והאורז לסלט גדול ומתבלים בלימון, מים ומלח.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il