הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט סלק חמוץ
01/02/2011, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה
זו תוספת איכותית, טעימה, קלה מאד להכנה.
סלט סלק חמוץ

אחד הירקות הבריאים והטעימים שלא מתייחסים איליו בכבוד הראוי. אמנם הוא ירק אך הוא נחשב למנת פרי אצל חולי הסוכרת וזאת בגלל כמות הסוכר שבו. לאנשים בריאים שרוצים לרדת במשקל אני מאד ממליצה עליו. ניתן לאכול אפילו סלק אחד שלם במסגרת מנות הירק היומיות. התועלת עולה בהרבה על כמות הקלוריות הקצת יותר גדולה שבו. את הצבע שבו ניתן למצוא רק בכרוב הסגול. ולכן אני מאד ממליצה לאמץ אותו למטבחנו.4 מנות – כל מנה שווה למנת

החומרים:

1 ק"ג סלק – מבושל עם הקליפה או קנוי במרכולים - בואקום.
½ כוס חומץ
½ כוס מים
ממתיק אחד, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מי שרוצה לשמור זאת במקרר לאורך זמן יכול להוסיף מים רתוחים לחומץ ורק אחר כך לשפוך על גבי הסלק.
מקלפים את הסלקים ופורסים לפרוסות עגולות בעובי כ-1 ס"מ. שמים את הפרוסות בקערה עם מכסה, שופכים מעל את הנוזלים, ומכניסים למקרר הנוזלים צריכים לכסות את הסלקים. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד באותו היחס – כוס מים על כוס חומץ. ניתן להוסיף חומץ  או מים בכדי לשנות את החמיצות גם לאחר ימים מספר. נתן לשמור את הסלק לחודש לפחות.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il