הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פשטידת טונה
26/01/2011, מאת רחל ליגאלי
6 מנות – כל מנה שווה כ- 100 קלוריות
אצלי בבית פחות אוהבים פשטידות אך לפעמים אני מצליחה "לביית" אחת מהם. כעת, בחורף, מחפשים אוכל חם. פשטידה זו היא כמעט ללא טרחה והטעם מצדיק את העבודה.
פשטידת טונה

החומרים: 

 2 קופסאות טונה במים
  2 ביצים
2  כפות קוטג´ עד 5% שומן
2  כפות יוגורט או שלי עד 3% שומן
אבקת שום לפי הטעם
1 בצל בינוני מגורד
2  גזרים מגורדים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: 

מסננים את הטונה מהמים בהם היא שרויה. מגררים את הבצל והגזר.וזו כמעט כל העבודה.  מערבבים את כל החומרים, מתבלים. טועמים ומתקנים תיבול.  משמנים תבנית בספרי שמן (איזה כיף שהמציאו אותו . כמה קל לשמן בעזרתו תבניות.). מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני כשעה עד שהפשטידה משחימה. בתנור טורבו כדאי להתחיל לבדוק אחרי כחצי שעה.


שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
לירון
09/02/2011 7:44:00
כותרת:
קופסאות טונה
תגובה:
נראה לי שמתכוונים לקופסאות הסטנדרטיות, אם יש לך קופסאות כאלה גדולות מעניין מה גודל הפשטידות שתצאנה...:)
יונה
08/02/2011 18:33:00
כותרת:
טונה
תגובה:
מה גודל קופסת הטונה? יש קטנה (משקל מסונן 112 גרם), יש בגודל קופסת שימורים (כ-400 גרם) ויש לי בבית גם אחת גדולה מאד של כמעט קילו (משקל מסונן 700 גרם). אז למה התכוון המשורר?
אורנה
31/01/2011 10:12:00
כותרת:
ספריי שמן
תגובה:
אמנם ספריי השמן זו המצאה נהדרת אבל אם תסתכוי על הרכיבים שהוסיפו לשמן פחות תתלהבו.
קניתי בחנות לכלי בית כלי מיוחד לתרסיס שמן. אני שמה בו שמן זית והרי יש לי תרסיס טבעי ובריא ללא כל תוספי החומרים המזיקים. מומלץ.
נ.ב. שמן הזית יכול להחזיק כמה חודשים טובים בכלי ולא יקרה לו שום דבר.
כל הזכויות שמורות ©2007-2020 Diets.co.il