אורז עוף ופטריות.

01/09/2009, מאת שרה מנור

8-10 מנות כל מנה שווה מנת פחמימה ומנת בשר בערך 350- 250 קלוריות.

מתכון דיאטטי קל מאד להכנה, טעים מאד ובאמת בקלי קלות, אוכל בכלי אחד.

אורז עוף ופטריות.

הבטיחו לנו שהחורף בדרך אלינו. עוד מעט הוא מגיע. כל הקיץ התחמקנו מלהפעיל תנור אפייה. חם, ולמי יש חשק לחמם את הבית יותר עם תנור האפייה. אך היות שהחורף כבר כמעט כאן, אפשר להתחיל להכין עצמנו איליו. מה נעים יותר בחורף מאשר תנור אפייה שממלא את כל הבית בריח אוכל חם ומהביל? שהתוצאה הסופית טעימה ועוזרת לדיאטה.

החומרים:

1 בצל חתוך קטן
1 כוס או יותר פיטריות קצוצות
2 כוסות אורז  מומלץ אורז מלא או לפחות חלקו מלא. ( כוס אחת)
8-10 מנות עוף – מומלץ ללא עור
1 שקית אבקת מרק 10 בצל
1 כף אבקת מרק פטריות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
4 כוסות מים

אופן ההכנה:

ל"טגן" את הבצל הקצוץ במים עד להשחמתו – יחד עם הפטריות. להעביר לפיירקס או תבנית של התנור. לשים מעל 2 כוסות אורז – לא מבושל – לסדר מעל את מנות העוף, להוסיף מעל את המים שבהם מעורבבים כל התבלינים, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום בינוני, 11/2 שעות. להוריד הכיסוי ולאפות כ1/2 שעה נוספת. בתאבון!