עוגיות שיבולת שועל

15/07/2008, מאת רותי ברקן - מנחת קבוצות תמיכה

כ- 70 עוגיות. כל אחת בערך 30 קלוריות.

מתכון לעוגיות דיאטטיות, מנה = 3-2 עוגיות = כ- 90 קלוריות.

עוגיות שיבולת שועל

החומרים:

 

3/4 כוס קמח, מומלץ לנסות קמח מלא

1/4 כף אבקת סודה לשתייה

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה

1/2 כוס סוכר חום ו1/2 כוס סוכר לבן

150 גר' שיבולת שועל להכנה מהירה

1/4 כוס אגוזים קצוצים דק

4  כפות שמן, מומלץ שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה. טורפים את הביצים עם תמצית הוניל, השמן, הסוכר הלבן והסוכר החום. מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים. מוסיפים את שיבולת השועל. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו בתרסיס שמן. בעזרת שתי כפיות יוצרים מהתערובת עוגיות ומניחים בתבנית במרחק 2 ס"מ האחת מהשנייה.אופים בחום בינוני כ- 8-10 דקות. ניתן להכניס את הבלילה לשקית זילוף ולזלף עוגיות קטנות.(העוגיות טופחות מאד באפיה.) ניתן גם להכין מהן גלים בניילון נצמד ולהקפיא ואז לחתוך כשהבלילה קפואה. הבצק דביק מאד. נא לא להיבהל. יוצא ממש טעים. אפשר לקשט כל עוגייה בצימוק, בחצי שקד או בחמוצית.