המרק הקייצי של רונית

06/05/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית



4 מנות כ 70-75 קלוריות למנה

המרק הקייצי של רונית

חומרים:


1 כף שמן זרעי ענבים
 ½ בצל סגול קצוץ
3 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/3 כוס אפונה קפואה
½ כוס פטרוזיליה ועירית קצוצים
7-8 עלי נענע ללא גבעול – חתוכים לרצועות (לפי הטעם)
חצי כפית מלח המלאיה
מעט פלפל אנגלי לבן
¼ כפית כורכום מגורד משורש טרי
1 כף יוגורט טבעי דל שומן בשלב ההגשה
אפשר לקשט בפרח כובע נזיר שהוא בהחלט אכיל

אופן ההכנה:


מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים קישואים ואפונה ומערבבים. מוסיפים פטרוזיליה, עירית ונענע וממשיכים לערבב, מוסיפים תבלינים ולאחר כחצי דקה מוסיפים מים רותחים עד שהמים מכסים את הירקות. מבשלים על אש נמוכה כ 15-20 דקות ושמים בצד למשך מספר דקות להצטנן מעט.
מעבירים למעבד מזון (ניתן גם לטחון עם מוט) וטוחנים על לקבלת מרקם אחיד. מעבירים לצלחות אישיות או קעריות ומצננים למשך חצי שעה עד שעה. מוסיפים כף יוגורט ומגישים. ניתן על היוגורט לקשט עם פרח כובע נזיר.

בתיאבון!