דג ברוטב יין.

23/10/2007, מאת השף אנטוניו מנסה



מתכון מצויין , כל מנה כ- 200 קלוריות.

דג ברוטב יין.

החומרים (4 מנות):

 

4 פרוסות פילה דג (לוקוס, סי-בס, דניס) במשקל 150 גרם כל אחת

2 כפות שמן זית

30 גרם חמאה

2 שיני שום פרוסות

30 גרם פרוסות שקדים

1 כף עשבי תיבול טריים מעורבים (מיורן, קורנית, רוזמרין), קצוצים

2 כוסות יין מבעבע קורדון נגרו

1 כוס ציר דגים (אם אין – מים)

מלח, פלפל

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית אבקת קארי

מיץ מ-1 לימון

 

אופן ההכנה:

 

  1. שוטפים את הדגים ומייבשים היטב. מחממים היטב מחבת טפלון, מורחים במעט מאוד שמן זית ומטגנים את נתחי הדג כ-2 דקות מכל צד, או עד שהם מתחילים להתפורר למגע מזלג. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  2.  מוסיפים למחבת את שמן הזית שנותר וחצי מכמות החמאה. מוסיפים את השום, השקדים ועשבי התיבול ומקפיצים עד שהשקדים והשום מזהיבים. מוסיפים את היין ומבשלים על להבה גדולה עד שהכמות מצטמצמת לחצי.
  3. מוסיפים את ציר הדגים וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהכמות מצטמצמת שוב לחצי. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, קארי ומיץ לימון, ובוחשים פנימה את החמאה שנותרה.
  4. מוסיפים את נתחי הדג לרוטב ומחממים.