דלורית בתנור עם שמנת ועירית

29/11/2016, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית

2 מנות טעימות חמות - 165 קלוריות למנה

ארוחה חורפית נעימה ומשביעה

דלורית בתנור עם שמנת ועירית

חומרים:

1 דלורית בינונית
1 כף שמן זית כתית מעולה ומעט מלח גס
2 כפות שמנת חמוצה עד 15%
2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס 
חוצים את הדלורית באמצע לכל האורך (יצירת שתי "סירות")
מוציאים את הגרעינים והסיבים
בתבנית מניחים על ניר אפיה את הדלוריות, ומשמנים בשמן זית, ממליחים מעט במלח גס.
מכניסים לתנור החם למשך כ 45 דקות או עד שהמרכז רך והשוליים זהובים כהים.
מוציאים ומצננים מעט
מוסיפים כף שמנת חמוצה ומפזרים כף עירית קצוצה.

בתיאבון!